Ajánló

Legfrissebb album

Hittanórák:

Bárczi Géza Általános Iskola

  • Kedd 5. óra    1. osztályosok
  • Kedd 6. óra    5. osztályosok
  • Kedd 16:00-16:40 fakultatív hittan – 2-4. osztályosok


Medgyessy Ferenc Általános Iskola

  • Kedd 14:30-15:15    1. osztályosok


Zipernowsky Károly Általános Iskola

  • Szerda 5. óra    5. osztályosok
  • Szerda 6. óra    1. osztályosok
  • Szerda 13:45-14:45  fakultatív hittan – 2-4. osztályosok


Emellett természetesen továbbra is van református hittanoktatás a Mustármag Keresztény Általános Iskola és Gimnáziumban.

Továbbra is nagy szeretettel várok mindenkit a hittanórákon!

Pirkáné Torma Zsuzsanna

Gyülekezetünk hittanoktatása 2013/14. 

„Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.” (Példabeszédek 22,6)

Na, de milyen is az a neki megfelelő mód?

Aktuális kérdés mindig így év elején. Az a szülő, aki szeretné, hogy gyermeke sikeres, egészséges felnőtté váljon, igyekszik megadni a tőle telhető legtöbbet, hogy segítse csemetéjét. Sajnos sokszor nem veszik észre, hogy a rengeteg lehetőség  ellenére az azt igazit nem biztosítják a gyermeküknek. Mert ugye fontos, hogy sportoljon, fontos, hogy zenéljen, fontos, hogy mélyüljön el a tudományokban, legyen ismerete a természetben, legyen talpraesett, mondjon szépen verseket stb.

A rengeteg plusz óra mellé természetesen már nem igazán fér be a hittan. Erre már nem tudnak időt szakítani. Sajnos sokszor akkor sem, ha maga a gyerek szeretné! Ekkor jön a „gondos” szülő válasza: olyan sok mindent csinálsz már, nem akarlak túlterhelni!

Sajnos tapasztalatból mondom mindezt! Rengeteg dolgot megadunk a gyermekeinknek, csak éppen a legfontosabbtól zárjuk el őket: az igazi tehermentesítéstől, a valóságos egészségtől!

„Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű.” (Máté 11,30)

Abban szinte mindenki egyetért, hogy akkor igazán egészséges az ember (gyerek) ha testileg és lelkileg kiegyensúlyozott! Sőt tény, hogy a testi betegségek a legtöbb esetben a lelki betegség, a hiány következményei!

Az idei tanévben már minden állami iskola első és ötödik osztályában lehet órai keretek közt hittant is tanulni. Ez a szülők döntése: választják, vagy nem. Sajnos a mostani jelentkezések alapján azt kell mondanom, hogy nem! Pedig ez most nem egy plusz óra, nem egy délutáni foglakozás, nem egy külön megterhelés, hanem egy órarendbe helyezett délelőtti óra. Ami kötelező, és mégis választható. A szülő választ, a gyermeke számára!

Az idei tanévben a gyülekezetünk területén lévő négy állami iskolában 12(!) első osztályos és 7(!) ötödik osztályos gyereket írattak be református hittanra. Ha átlag 20 fős osztálylétszámokat nézünk, akkor ez a létszám kb. 1600-1800 gyerekből jött össze!

Mi a gyermekemnek a megfelelő mód?

Az, amivel megmenthető! Az, ami igazi egészséget adhat neki! Az, ami az Úrról szól!

„Boldog az az ember, aki hallgat rám…
Mert, aki engem megtalál, az életet találja meg…” (Példabeszédek 8,34-35)


Mit adhatok a gyerekemnek?

Isten ismeretét, és az örök élet lehetőségét!

Választod ezt, kedves szülőtársam?

Egy „bizonyságtétel” a mai hittanóráról. Egyik elsős tanítványom mondta: „ Nekem a kedvenc órám a hittan! Egész héten ezt várom, mert itt olyan nyugi van, és olyan jó minden!”